MUFFINS ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ



Σε αυτή τη συνταγή, φτιάχνουμε muffins με σταφίδες και καρύδια, έναν συνδυασμό, που μαζί με την κανέλλα ίσως θυμίζει χειμώνα, μπορεί ωστόσο να «φορεθεί» όλες τις εποχές. Πολύ εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή τους, με απλά υλικά και χωρίς καν να χρειάζονται μίξερ, τα muffins αυτά εκτός από…παντός καιρού είναι και παντός τύπου, καθώς συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ ή το τσάι μας και αποτελούν ταυτόχρονα ένα νόστιμο κολατσιό τόσο για εμάς στη δουλειά ή στη σχολή, όσο και για τα παιδιά στο σχολείο.

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, πάμε να δούμε τη συνταγή μας!





Υλικά: (για 15-17 muffins)

·        250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

·        150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

·        1 φακελάκι (20g) μπέικιν πάουντερ

·        ½ κ.γ. κανέλλα

·        ¼ κ.γ. αλάτι

·        2 κάψουλες βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

·        120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

·        150 ml γάλα πλήρες

·        2 μεγάλα αυγά

·        150 γρ. σταφίδες

·        100 γρ. καρύδια, ψίχα



ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:

1.      Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα στερεά υλικά της συνταγής, δηλαδή το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, την κανέλλα, το αλάτι, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή κουτάλι.






2.      Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, με ένα σύρμα και προσθέτουμε τη βανίλια σε οποιαδήποτε μορφή κι αν έχουμε επιλέξει να τη χρησιμοποιήσουμε (κάψουλες ή εκχύλισμα). Ύστερα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και ανακατεύουμε καλά.


                             



3.      Έπειτα, ρίχνουμε το μίγμα των υγρών υλικών στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, με απαλές κινήσεις, σαν να «διπλώνουμε» τα υλικά μεταξύ τους. Συνεχίζουμε για πολύ λίγη ώρα, ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να μην βλέπουμε το αλεύρι στο μπολ.

 


4.      Έχουμε δύο επιλογές για το ψήσιμο στην φόρμα για muffin. Ή θα βουτυρώσουμε και θα αλευρώσουμε καλά τις θήκες, ή θα τοποθετήσουμε σε αυτές τα ειδικά χάρτινα φορμάκια για muffin που μπορούμε να βρούμε στα διάφορα σουπερμάρκετ και στα μαγαζιά με είδη κουζίνας. Φυσικά ο δεύτερος τρόπος είναι ο πιο εύκολος, καθώς μας γλιτώνει από το έξτρα βάσανο του σχολαστικού πλυσίματος της φόρμας.




5.      Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε τις θήκες (ή τα φορμάκια) μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση και όχι τελείως, γιατί έτσι κι αλλιώς τα muffins θα φουσκώσουν λόγω του μπέικιν πάουντερ.


                               


6.      Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις για 25’ ώσπου δηλαδή τα muffin να πάρουν χρώμα. Μπορούμε πολύ εύκολα να καταλάβουμε αν τα muffin μας έχουν ψηθεί κι εσωτερικά, αν βάλουμε μέσα τους ένα μαχαιράκι ή οδοντογλυφίδα και αυτό βγει καθαρό.


           


Τα muffin μας είναι έτοιμα!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο μού είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του site. Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες, προτάσεις και παρατηρήσεις σας για τις συνταγές μου!