ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


Κλασικό και λατρεμένο πιάτο, τα μακαρόνια με κιμά αποτελούν την αγαπημένη μακαρονάδα των μικρών αλλά και των...μεγάλων παιδιών. Την εκδοχή που σας παρουσιάζουμε,  θέλουμε να πιστεύουμε πως θα αγαπήσετε κι εσείς, καθώς παρότι δεν αποκλίνει από τους σημαντικούς κανόνες και τις σταθερές του πιάτου, προσθέτει ορισμένες πινελιές οι οποίες μπο 
 
ρούν να κάνουν τη διαφορά!

Και κάτι σημαντικό: Διπλασιάζοντας τα υλικά που σας δίνουμε μπορείτε να φτιάξετε διπλή δόση, και να αποθηκεύσετε τη μισή ποσότητα σε τάπερ στην κατάψυξη. Έτσι, σε περίπτωση που δεν έχετε προλάβει να μαγειρέψετε, έχετε μια πολύ καλή εναλλακτική  στον καταψύκτη σας, αποφεύγοντας την εύκολη αλλά ανθυγιεινή λύση των fast food.

ΥΛΙΚΑ:

·         1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας (ενδεικτικά spaghetti no 6)

·         1 μεγάλο κρεμμύδι

·         300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

·         1 συσκευασία (500 γρ.) σάλτσα ντομάτας

·         1 κ.σ. κέτσαπ ή 1 κ.γ. ζάχαρη

·         ελαιόλαδο

·          κανέλλα

·         Αλάτι, πιπέρι

ΠΩΣ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:

1)      Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2)      Καλύπτουμε τον πάτο ενός τηγανιού με ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά, μόλις κάψει, τσιγαρίζουμε τον κιμά έως ότου να ψηθεί τόσο που να μην βλέπουμε κομματάκια με κόκκινο χρώμα.


3)      Προσθέτουμε το κρεμμύδι, συνεχίζοντας το τσιγάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι αυτό να μαραθεί.

4)      Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη σάλτσα, προσθέτοντας κανέλλα, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Σε αυτό το σημείο, προκειμένου να ισορροπήσουμε την οξύτητα της σάλτσας, χρησιμοποιούμε λίγη κέτσαπ ή ζάχαρη. Σε κάθε περίπτωση, μετά από λίγο πρέπει να δοκιμάσουμε τη σάλτσα, για να δούμε αν μας ικανοποιεί η γεύση και να παρέμβουμε αναλόγως.


5)      Μετά από 10-15 λεπτά η σάλτσα μας έχει δέσει και είναι πλέον έτοιμη!

 

Η μακαρονάδα μας φαίνεται απολαυστική!

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

***Σε περίπτωση που επιλέξατε να κάνετε διπλή δόση, μόλις φτιάξετε τη σάλτσα, μεταφέρετε σε τάπερ τη μισή ποσότητα και αφού κρυώσει, τοποθετήστε στην κατάψυξη, όπου αντέχει για πολύ καιρό. Όταν θελήσετε να τη χρησιμοποιήσετε, αφήστε από την προηγούμενη το τάπερ στο ψυγείο, για να αποψυχθεί. Για να τη μαγειρέψετε, μεταφέρετε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο και ίσως λίγη σάλτσα ντομάτας (αν δειτε ότι χρειαζεται), για να γίνει πιο πλούσια και αφήστε την σε μέτρια φωτιά να πάρει μία βράση (5-10 λεπτά)***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο μού είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του site. Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες, προτάσεις και παρατηρήσεις σας για τις συνταγές μου!