ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ


Ιστορική συνταγή! Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσω την πρώτη συνταγή που εκτελέστηκε (με ποια έννοια της λέξης μόνο εσείς μπορείτε να το κρίνετε) για χάρη αυτού εδώ του Blog. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως από την αγωνία μου για σωστές φωτογραφίες και σχετικά καλό αισθητικό αποτέλεσμα, ο χρόνος που δαπάνησα ήταν διπλάσιος του φυσιολογικού. Ας πάμε όμως στο διά ταύτα.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα τα έχετε όλοι σίγουρα στο ντουλάπι σας και δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο κόστος. Δεν είναι λοιπόν καλύτερο, δεδομένου ότι τα κομμάτια βγαίνουν υπέρ αρκετά, να παρασκευάσετε μπισκότα για τον καφέ ή για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, μόνοι σας στο σπίτι, με πρώτες ύλες που εσείς διαλέξατε, από το να πάρετε τα έτοιμα και αμφιβόλου ποιότητας που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ; Μάλλον είναι. Να λοιπόν τι θα χρειαστείτε!


                                                                                                                                                    

Υλικά (για 60 τεμάχια)

  • 1 βιτάμ (250 gr) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 αυγά
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ


Εδώ να σας πω ότι το βιτάμ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με βούτυρο ίσης ποσότητας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1)      Μπούσουλας για ΚΑΘΕ συνταγή!!! Πριν κάνουμε το οτιδήποτε, φροντίζουμε να έχουμε έτοιμα, πάνω στον πάγκο μας τα υλικά μας, στις σωστές δοσολογίες. Πιστέψτε με, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στην κουζίνα από το να συνειδητοποιείς την τελευταία στιγμή ότι σου λείπει κάποιο υλικό.

2)      Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, κάτι που πρέπει να γίνεται για δύο λόγους. Α) Να απομακρύνουμε πάσης φύσεως σκουπιδάκια από το αλεύρι και Β) Να διαλύονται οι σβώλοι που επηρεάζουν το αισθητικό αποτέλεσμα. Τα ανακατεύουμε λίγο με ένα κουταλάκι.

 
3)Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε το βιτάμ (ή το βούτυρο), το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ανακατευθεί ευκολότερα, με τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Έπειτα προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

 
 
4)Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα, το οποίο θα βγει μαλακό και δεν θα πλάθεται με το χέρι.

5) Κι εδώ αρχίζουν τα ωραία! Αρχικά, στρώστε τη λαμαρίνα του φούρνου με μια λαδόκολλα. Τώρα, υπάρχουν δύο τρόποι για να σχηματίσετε τα μπισκότα σας.

Α) Μπορείτε να πάρετε ένα κορνέ, τα το γεμίσετε με τη ζύμη σας και να δώσετε ό,τι σχήμα θέλετε στα μπισκοτάκια σας.

Β)Αν δεν  είστε τόσο εξοικιωμένοι με τη χρήση του κορνέ, πάρτε ένα κουτάλι, βάλτε σε αυτό λίγο από το μίγμα και απλά αφήστε το στην λαδόκολλα.

Όποιον τρόπο και να επιλέξετε, αφήστε λίγο χώρο μεταξύ των μπισκότων γιατί σε διαφορετική περίπτωση, όταν απλώνουν θα σας κολλήσουν.

Πληροφοριακά, αφού απέτυχα στη χρήση του κορνέ και πέταξα μίγμα που θα μου έφτιαχνε 10 μπισκότα, κοινώς το 1/6 της συνταγής, κάτι που δεν πρέπει να κάνετε ΠΟΤΕ  (για το θέμα της απογοήτευσης γίνεται εκτενής αναφορά στην κατηγορία TIPS), χρησιμοποίησα τον δεύτερο τρόπο, τα αποτελέσματα του οποίου φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία.

6) Αφού πρώτα προθερμάνετε τον φούρνο στους 170οC, στην αντίσταση, ψήστε τα μπισκότα σας για 15-20’, όσο χρόνο δηλαδή χρειάζεται για να είναι τραγανά από έξω και μαλακά από μέσα. Καλό θα ήταν όμως να κοιτάζετε την πορεία τους κατά τη διάρκεια του ψησίματος και να μειώσετε ή να παρατείνετε τον χρόνο του ψησίματος για όσο εσείς κρίνετε απαραίτητο.

7) ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ στολίστε τα μπισκότα σας με όποιον τρόπο θέλετε, όμως ακόμα κι έτσι, προσωπικά τα βρίσκω υπέροχα!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
 

Υ.Γ. Ναι ξέρω, οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να είναι (πολύ) καλύτερες. Ελπίζω με το χρόνο να βελτιωθώ σε αυτόν τον τομέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο μού είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του site. Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες, προτάσεις και παρατηρήσεις σας για τις συνταγές μου!