ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
Πραγματικά υπέροχο
αυτό το φαγητό. Εκτός του ότι είναι πανεύκολο στην παρασκευή του και σχετικά
οικονομικό, δίνει μια νότα διαφορετικότητας και σπάει τη μονοτονία των
διατροφικών συνηθειών μας. Τα παιδιά σας θα το λατρέψουν και οι δικοί σας θα
έχουν σίγουρα ένα καλό λόγο να σας πουν, ενώ μπορείτε άνετα να το παρουσιάσετε
σε κάποιο ελαφρώς πιο επίσημο -από τα καθημερινά-γεύμα. Είναι επίσης ελαφρύ,
όπως άλλωστε οι περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο και μπορείτε να το φάτε και
για βραδινό, χωρίς τύψεις.
Αν είστε αρχάριος και θέλετε να κάνετε κάτι λιγάκι πιο προχωρημένο από τα απολύτως βασικά, αξίζει να προσπαθήσετε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή.Τα υλικά του είναι λίγα και απλά. Πάμε να τα δούμε!
Αν είστε αρχάριος και θέλετε να κάνετε κάτι λιγάκι πιο προχωρημένο από τα απολύτως βασικά, αξίζει να προσπαθήσετε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή.Τα υλικά του είναι λίγα και απλά. Πάμε να τα δούμε!
ΥΛΙΚΑ
·
2 μεγάλα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (ή 3
μικρότερα)
·
1 βάζο γλυκόξινη σάλτσα
·
1 κρεμμύδι
·
2 πιπεριές οποιουδήποτε χρώματος επιθυμείτε
·
Ελαιόλαδο
·
Αλάτι-Πιπέρι
ΠΩΣ
ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ
1) Πλένουμε
τα φιλέτα και τα κόβουμε σε μπουκίτσες. Σε περίπτωση που δεν ξέρετε να
φιλετάρετε το στήθος του κοτόπουλου, μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας
να το κάνει, ενώ εναλλακτικά πωλούνται έτοιμα συσκευασμένα στα σούπερ μάρκετ.
2) Σε
ένα τηγάνι βάζουμε τόσο ελαιόλαδο όσο να καλύψει τον πάτο και ανάβουμε την κουζίνα σε μέτρια προς δυνατή
φωτιά.
3) Όταν
αυτό ζεσταθεί, βάζουμε το κοτόπουλο για να σωταριστεί. Ναι ξέρω, πιτσιλάει λίγο
(έως πολύ) αλλά μαγειρική χωρίς παράπλευρες απώλειες γίνεται; Δεν γίνεται!
4) Μόλις
τα κομματάκια του κοτόπουλου ροδίσουν από τη μία πλευρά, τα ανακατέυουμε και
περιμένουμε να σωταριστούν καλά από όλες τις πλευρές. Μόλις τα ανακατέψουμε,
δεν ξεχνάμε να αλατοπιπερώσουμε!
5) Όταν
έχουν πια πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνοντας παράλληλα
το κρεμμύδι και τις πιπεριές, κομμένα σε
λωρίδες. Τα λαχανικά αυτά τα ρίχνουμε ώστε να εμπλουτίσουμε τα ήδη υπάρχοντα
στο βάζο με τη γλυκόξινη σάλτσα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να
τροποποιήσετε τις ποσότητες, ή ακόμα και να μην βάλετε καθόλου, εσείς
επιλέγετε!
6) Περιμένουμε
μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Όταν γίνει
αυτό, προσθέτουμε τη γλυκόξινη σάλτσα και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 5
ακόμα λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Σε περίπτωση
που το επιθυμείτε, γαρνίρετε με ρύζι, ακόμα κι έτσι όμως είναι πολύ νόστιμο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!
ΜΙΚΡΑ TIPS
1) Αν
χρησιμοποιήσουμε ξύλο κοπής για να κόψουμε το κοτόπουλο, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν
το χρησιμοποιούμε ξανά χωρίς να το έχουμε πλύνει καλά με το απορρυπαντικό των πιάτων. Αυτό ισχύει σε κάθε
συνταγή με ωμό κρέας, του οποίου τα μικρόβια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τον
οργανισμό μας, καθώς δύνανται να προκαλέσουν σαλμονέλα.
2) Αν
έχετε τηγάνι με καπάκι θα ήταν πολύ καλό να το χρησιμοποιήσετε. Αν το κάνετε,
στο 6ο βήμα, εκτός των άλλων, να σκεπάσετε το τηγάνι σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κάθε σχόλιο μού είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του site. Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες, προτάσεις και παρατηρήσεις σας για τις συνταγές μου!