Η συνταγή αυτή
προέκυψε στην προσπάθειά μου να βρω να μαγειρέψω κάτι γρήγορο και ελαφρώς
διαφορετικό από τα συνηθισμένα
καθημερινά πιάτα. Το αποτέλεσμα (πάντα με βάση τις μαρτυρίες των δικών μου)
ήταν άκρως γευστικό, ενώ δεν ξόδεψα πάνω από μισή ώρα για την παρασκευή του. Ο
συνδυασμός μπέικον και μανιτάρια είναι αχτύπητος, και συνοδευόμενος από την
κρέμα γάλακτος μπορεί να απογειώσει κάθε είδους ζυμαρικό. Προσωπικά, επέλεξα τα
τορτελίνια.
ΥΛΙΚΑ
·
1 πακέτο τορτελίνια με τυρί (250g)
·
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος (200ml)
·
7 φέτες μπέικον κομμένα σε κύβους
·
2 φέτες πάριζα κομμένες σε κυβάκια
·
5-6 φρέσκα μανιτάρια κομένα σε φέτες
·
1 φλ. Τσαγιού φρέσκο γάλα
·
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
·
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βράζουμε τα τορτελίνια, ακολουθώντας τα
βήματα που αναγράφονται στη συσκευασία και τα σουρώνουμε.
2) Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή
φωτιά, βάζουμε τα μανιτάρια να μαλακώσουν. Δεν χρειάζεται να βάλουμε λάδι, αρκεί το τηγάνι μας να είναι αντικολλητικό.
3) Ρίχνουμε το βούτυρο και απλώνουμε σε όλη
την επιφάνεια του τηγανιού και έπειτα ρίχνουμε και το μπέικον. Ανακατεύουμε ανά
διαστήματα.
4) Όταν ροδίσει το μπέικον, χαμηλώνουμε τη
φωτιά στο μισό περίπου, ρίχνουμε κατά σειρά την πάριζα, την κρέμα γάλακτος και
το γάλα και περιμένουμε έως ότου η κρέμα γάλακτος πάρει μία βράση. Βάζουμε όσο
πιπέρι επιθυμούμε.
Το δοκίμασα,πραγματικά τέλειο!!!Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολυ για το σχόλιο! Το εκτιμώ ιδιαίτερα!
Διαγραφή