ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ


Σε αυτή τη συνταγή, σας δείχνουμε πώς να φτιάξετε αφράτα μπισκοτάκια βανίλιας, ιδανικά για τον καφέ σας. Ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες και δεν θα χάσετε, καθώς θα απολαύσετε μπισκοτάκια τραγανά από έξω και μαλακά από μέσα, με το αποτέλεσμα ειλικρινά να ομοιάζει με αυτό των ζαχαροπλαστείων.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!!







ΥΛΙΚΑ

·         450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

·         250 γρ μαργαρίνη λιωμένη

·         200 γρ άχνη ζάχαρη

·         1 μεγάλο αυγό (ή 2 μικρά)

·         ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

·         3 κάψουλες βανίλια

·         1 αυγό με λίγο νερό για το άλειμμα

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

1.      Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ και χρησιμοποιώντας το εργαλείο για ζύμη, τα χτυπάμε όλα μαζί για 10 λεπτά. Φυσικά, η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει, τόσο με το μίξερ χειρός (αρκεί να διαθέτουμε τα ειδικά σπιράλ εξαρτήματα), όσο και με το χέρι, για τους έμπειρους.

2.      Στη συνέχεια, παίρνουμε μπαλάκια της ζύμης, τα ανοίγουμε με τον πλάστη και σχηματίζουμε τα μπισκότα μας με ένα ποτήρι ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλουμε. Προσέχουμε μόνο να είμαστε απαλοί στις κινήσεις μας, καθώς η ζύμη, για να εξυπηρετήσει το τελικό αποτέλεσμα, είναι αρκετά ελαστική, κάτι που σημαίνει ότι τα άψητα μπισκότα μπορούν να διαλυθούν εύκολα.

3.      Στρώνουμε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και τοποθετούμε τα μπισκοτάκια μας, τα οποία και αλείφουμε με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό, ώστε να πάρουν χρώμα κατά το ψήσιμο.

4.      Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος δεν γίνεται να προσδιοριστεί στη συνταγή, καθώς το μέγεθος των μπισκότων διαφέρει ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός.


Τα μπισκοτάκια μας είναι επιτέλους έτοιμα!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο μού είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του site. Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες, προτάσεις και παρατηρήσεις σας για τις συνταγές μου!