ΣΟΡΜΠΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

 Είναι ντάλα καλοκαίρι, ο υδράργυρος έχει χτυπήσει… κόκκινο κι εσείς ψάχνετε εναγωνίως τρόπους για να δροσιστείτε; Γιατί δεν ετοιμάζετε  ένα σορμπέ καρπούζι; Το κόστος του είναι σχεδόν αμελητέο, ενώ η παρασκευή του πανεύκολη, ακόμη κι αν δεν έχετε παγωτομηχανή. Μάλιστα, τα οφέλη για την υγεία σας είναι πολλαπλά.
Το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, το καρπούζι, είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, μια ουσία που είχε αντιοξειδωτική δράση.  Επιπλέον, αποτελεί πλούσια πηγή καλίου, το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, ενώ ταυτόχρονα, η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, το καθιστά εξαιρετικό μέσο ενυδάτωσης.



ΥΛΙΚΑ 
·        1000-1200 γρ. σάρκας καρπουζιού χωρίς τα κουκούτσια (περίπου μισό καρπούζι μέτριο σε μέγεθος)
·        100 γρ. ζάχαρη
·         100 γρ. νερό
·        1 κ.σ. του αγαπημένου σας οινοπνευματώδους ποτού (εμείς χρησιμοποιούμε λικέρ)
·        Χυμός από μισό λεμόνι


ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
1)    Καθαρίζουμε το καρπούζι από κουκούτσια και σπόρους.

2)    Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε για 3 περίπου λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, αφήνοντάς το έπειτα στην άκρη να κρυώσει.

3)    Στο μεταξύ, πολτοποιούμε το καρπούζι στο μπλέντερ ή στο multi.

4)    Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε τον πολτό του καρπουζιού με το σιρόπι και το ποτό, ανακατεύοντας πολύ καλά.

5)    Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Καλό θα ήταν, κατά τη διάρκεια της ψύξης, ανά μία περίπου ώρα να ανακατεύουμε λίγο το μίγμα, ώστε να μην κρυσταλλώσει πολύ. 

Το σορμπέ μας είναι έτοιμο!!!

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο μού είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του site. Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες, προτάσεις και παρατηρήσεις σας για τις συνταγές μου!