Το
απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, το καρπούζι, είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, μια ουσία
που είχε αντιοξειδωτική δράση. Επιπλέον,
αποτελεί πλούσια πηγή καλίου, το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής
πίεσης, ενώ ταυτόχρονα, η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, το καθιστά
εξαιρετικό μέσο ενυδάτωσης.
ΥΛΙΚΑ
·
1000-1200
γρ. σάρκας καρπουζιού χωρίς τα κουκούτσια (περίπου μισό καρπούζι μέτριο σε
μέγεθος)
·
100
γρ. ζάχαρη
·
100 γρ. νερό
·
1
κ.σ. του αγαπημένου σας οινοπνευματώδους ποτού (εμείς χρησιμοποιούμε λικέρ)
·
Χυμός
από μισό λεμόνι
ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ
1) Καθαρίζουμε
το καρπούζι από κουκούτσια και σπόρους.
2) Σε
ένα κατσαρολάκι, βράζουμε για 3 περίπου λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό
λεμονιού, αφήνοντάς το έπειτα στην άκρη να κρυώσει.
3) Στο
μεταξύ, πολτοποιούμε το καρπούζι στο μπλέντερ ή στο multi.
4) Στη
συνέχεια, αναμειγνύουμε τον πολτό του καρπουζιού με το σιρόπι και το ποτό,
ανακατεύοντας πολύ καλά.
5) Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Καλό θα
ήταν, κατά τη διάρκεια της ψύξης, ανά μία περίπου ώρα να ανακατεύουμε λίγο το
μίγμα, ώστε να μην κρυσταλλώσει πολύ.
Το σορμπέ μας είναι έτοιμο!!!
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κάθε σχόλιο μού είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του site. Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες, προτάσεις και παρατηρήσεις σας για τις συνταγές μου!