ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς μπορείτε να απογειώσετε πραγματικά τα τορτελίνια σας; Αν ναι, σας έχουμε την απάντηση με αυτή τη συνταγή. Εντάξει, σίγουρα, δεν είναι από τα πιο ελαφριά φαγητά που υπάρχουν, όμως αν είναι να κάνουμε καμιά παρατυπία, τουλάχιστον ας την απολαύσουμε. Άλλωστε, η παρασκευή του είναι εξαιρετικά απλή και το αποτέλεσμα δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα ζυμαρικά φούρνου που σερβίρουν τα ιταλικά εστιατόρια.

Ας δούμε, λοιπόν, τι θα χρειαστούμε για τα τορτελίνια μας.




ΥΛΙΚΑ

·         1 πακέτο τορτελίνια (250 γρ)

·         2 κ.σ. ελαιόλαδο

·         1 κ.γ. ζάχαρη

·         πιπέρι

·         1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

·         1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας (500 γρ)

·         6-7 φρέσκα μανιτάρια

·         1 πιπεριά κόκκινη

·         5-6 φέτες μπέικον

·         250 γρ κρέμα γάλακτος

·         Όσο τριμένο τυρί της αρεσκείας σας επιθυμείτε





ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Βήμα 1ο: Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2ο: Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτοντας διαδοχικά  τα μανιτάρια, το μπέικον και την κόκκινη πιπεριά

Βήμα 3ο: Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη και το πιπέρι και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, σιγοβράζοντας για 15 περίπου λεπτά.

Βήμα 4ο: Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, αφήνοντας τη σάλτσα μας για 3 λεπτά ακόμη στη φωτιά.

Βήμα 5ο: Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι τα τορτελίνια, περιχύνουμε με τη σάλτσα μας και από πάνω προσθέτουμε όση ποσότητα επιθυμούμε από το τριμμένο τυρί που επιλέξαμε

Βήμα 6ο: Ψήνουμε στους 200οC σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15’-20’.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο μού είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του site. Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες, προτάσεις και παρατηρήσεις σας για τις συνταγές μου!