ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΣΟΛΩΜΟ


Μακαρονάδα με άρωμα…. θάλασσας σας έχουμε για σήμερα, σε έναν συνδυασμό που η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος. Ωστόσο, είναι τόσο νόστιμος που δεν μπορείς να του αντισταθείς! Ειδικά μάλιστα αν αναλογιστούμε την υψηλή διατροφική αξία του σολωμού, ο οποίος είναι πλούσιος μεταξύ άλλων, σε υπερπολύτιμα Ω3 λιπαρά, η απόφασή μας να εντάξουμε το συγκεκριμένο πιάτο στο διατροφολόγιό μας γίνεται κάτι παραπάνω από εύκολη!!


Ας δούμε τι θα χρειαστούμε για τα ζυμαρικά μας!

ΥΛΙΚΑ:
·         1 πακέτο από τα αγαπημένα σας ζυμαρικά
·         1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·         2 φιλέτα φρέσκου σολωμού
·         250 ml κρέμα γάλακτος
·         1 σφηνάκι βότκα
·         Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
·         Αλάτι, πιπέρι
·         Ελαιόλαδο

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
1)      Βράζουμε τα ζυμαρικά που επιλέξαμε, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

2)      Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και μόλις κάψει τσιφαρίζουμε το κρεμμύδι και λίγο αργότερα ρίχνουμε τον σολομό, αλατοπιπερώνοντας κατά βούληση.


3)      Μόλις αυτός πάρει χρώμα, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία σβήνουμε με τη βότκα, ρίχνοντάς την αργά-αργά και περιμένοντας να εξατμιστεί το αλκοόλ που περιέχει. Γενικά, είναι πολύ σημαντικό να περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ πριν προσθέσουμε το επόμενο υλικό μας, γιατί σε αντίθετη περίπτωση αυτό πικρίζει.


4)      Προσθέτουμε  την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 3 λεπτά ώστε να δέσει η σάλτσα μας.



5)      Τέλος, πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο άνηθο, που θα δώσει άρωμα, αλλά και χαρακτηριστική γεύση στο πιάτο.

Τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο μού είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του site. Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες, προτάσεις και παρατηρήσεις σας για τις συνταγές μου!