ΥΛΙΚΑ (για 12 μαφινς):
·
230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
·
150 γρ. ζάχαρη
·
1,5 κ.γ. baking powder
·
¼
αλάτι
·
1 κ.γ. κανέλλα (προαιρετικά)
·
2 αυγά
·
113 γρ βούτυρο λιωμένο
·
3 ώριμες μπανάνες
·
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες
ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
1)
Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε το αλεύρι (το οποίο έχουμε κοσκινίσει), τη ζάχαρη,
το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλλα (εφόσον έχουμε επιλέξει να
προσθέσουμε).
2)
Σε ένα δεύτερο μπωλ, χτυπάμε λίγο τα αυγά και
προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τις μπανάνες πολτοποιημένες και τη βανίλια
(είτε το εκχύλισμα, είτε τις κάψουλες). Οι μπανάνες μας πρέπει να είναι όσο το
δυνατόν πιο ώριμες, ώστε να βγάλουν την ξεχωριστή, γλυκιά τους γεύση, αλλά και
να είναι έυκολο να πολτοποιηθούν.
3)
Ρίχνουμε τα στερεά στα υγρά υλικά και
ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Οι
κινήσεις μας πρέπει να είναι ελαφριές και το ανακάτεμα να μην διαρκέσει πολλή
ώρα, ώστε τα μάφινς μας να γίνουν αφράτα.
4)
Τοποθετούμε θήκες ψησίματος για μάφιν στις
τρύπες του αντίστοιχου ταψιού. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε
ατομικές αλουμινένιες θήκες που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, 12 στον αριθμό. Γεμίζουμε
τα 2/3 των θηκών με τη βοήθεια 2 κουταλιών.
5)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για
20-25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στα μάφιν, θα
πρέπει να βγαίνει καθαρή.
ΤΑ ΜΑΦΙΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κάθε σχόλιο μού είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του site. Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες, προτάσεις και παρατηρήσεις σας για τις συνταγές μου!