ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ


Σε αυτή τη συνταγή, σας παρουσιάζουμε μία διαφορετική, ιδιαίτερη και  νοστιμότατη  εκδοχή του αγαπημένου σε όλους κέικ μπανάνας. Το κέικ μπανάνας, είναι η ιδανική λύση για όλους εσάς (ελάτε πείτε την αλήθεια, είστε πολλοί) που διστάζετε να φάτε τις μπανάνες σας όταν γίνουν καφετί, όταν δηλαδή ωριμάζουν. Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, αντίθετα μάλιστα, αν δοκιμάσετε το συγκεκριμένο κέικ είμαστε σίγουροι ότι θα δείτε τις ώριμες μπανάνες σας με…. άλλο μάτι.  Η ιδιαιτερότητά του οφείλεται, όπως ίσως καταλάβατε, στις καραμέλες γάλακτος, τις οποίες ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε στο μίγμα μας. Αυτές, λιώνοντας κατά το ψήσιμο, προσδίδουν επιπλέον γλυκύτητα στο κέικ, απογειώνοντάς το, σε συνδυασμό φυσικά με το ακαταμάχητο άρωμα μπανάνας που κυριαρχεί σε κάθε σας μπουκιά.

Σας πείσαμε; Αν ναι, πάμε να δούμε τη συνταγή μας!
 

ΥΛΙΚΑ:

·         250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

·         100 γρ. καστανή ζάχαρη

·         1 κ ½ κ.γ. (6 γρ.) μπέικιν πάουντερ

·         ½ κ.γ. αλάτι

·         125 γρ. καραμέλες γάλακτος

·         3 ώριμες μπανάνες

·         2 αυγά

·         110 γρ. λιωμένο βούτυρο

·         80 ml/γρ. γάλα

·         1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανιλίνης

***Αν χρησιμοποιείτε βούτυρο που περιέχει αλάτι, αφαιρέστε το αλάτι που αναφέρεται στα υλικά***

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:

1.       Σε ένα μπωλ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και ανακατεύουμε.

2.       Ψιλοκόβουμε τις καραμέλες γάλακτος, με ένα κοφτερό μαχαιράκι και τις ανακατεύουμε καλά στα στερεά υλικά μας, προσέχοντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
 

3.       Σε ένα δεύτερο μπωλ, χτυπάμε λίγο τα αυγά με το σύρμα. Προσθέτουμε τις μπανάνες, τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει με ένα πιρούνι, και κατόπιν το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και το γάλα, αναμιγνύοντας καλά τα υγρά υλικά.

 
4.       Μεταφέρουμε το μίγμα των υγρών, στο μπωλ με τα στερεά υλικά μας και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Δεν απαιτείται ιδιαίτερο ανακάτεμα (2 λεπτάκια το πολύ), συνεπώς δεν είναι ανάγκη να λερώσουμε το μίξερ, ωστόσο πρέπει να προσέξουμε πολύ, ώστε το αλεύρι να ενσωματωθεί καλά στο μίγμα.
 

5.       Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ, την οποία έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει και αλευρώσει καλά.
 

6.       Ψήνουμε στους 180οC στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά. Αρχικά, έχουμε τη φόρμα καλυμμένη με αλουμινόχαρτο, το οποίο αφαιρούμε 15 λεπτά πριν βγάλουμε το κέικ, ώστε να πάρει χρώμα και η επάνω επιφάνειά του.

Το κέικ μας είναι έτοιμο, μόλις μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι που βάζουμε σε αυτό, βγαίνει καθαρό.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο μού είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του site. Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες, προτάσεις και παρατηρήσεις σας για τις συνταγές μου!