ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


Σε αυτή τη συνταγή, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε πτιφουράκια βουτύρου με μαρμελάδα. Η παρασκευή τους είναι πολύ απλή, απαιτούν λίγα υλικά, χρειάζονται ωστόσο λίγο παραπάνω χρόνο προετοιμασίας (πασπάλισμα και γέμισμα), για τον οποίο βέβαια σας αποζημιώνει το τελικό αποτέλεσμα. Είναι άλλωστε ιδανικά για κέρασμα, καθώς και για να συνοδεύσουν ιδανικά τον καφέ ή το τσάι σας!

Πάμε να δούμε τη συνταγή μας!


 
ΥΛΙΚΑ (25 περίπου πτιφούρ-δηλ. 50 μονά μπισκότα)

Για τα μπισκότα:

·         260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

·         100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

·         ¼ κ.γ. αλάτι

·         225 γρ. βούτυρο

·         ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες

(Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε αλατισμένο βούτυρο, ΔΕΝ προσθέτουμε το αλάτι που αναφέρεται στα υλικά)

Για το πασπάλισμα:

·         70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (προαιρετικά)

Για τη γέμιση:

·         100-120 γρ. της αγαπημένης μας μαρμελάδας (εδώ χρησιμοποιήσαμε μαρμελάδα φράουλα)

 

ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ


·         Σε ένα μπωλ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.

·         Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, για ένα λεπτό.

 
·         Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου το μίγμα μας αφρατέψει. Ρίχνουμε και τη βανίλια και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.
 

 
·         Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα και να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

·         Σε αυτό το σημείο καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε, εφόσον υπάρχει, την ηλεκτρονική μας ζυγαριά, ώστε τα μπαλάκια ζύμης που θα πλάσουμε, να ζυγίσουν 10 γραμμάρια το καθένα. Σε περίπτωση που δεν έχουμε ζυγαριά, πλάθουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα οποία φροντίζουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα και ισομεγέθη.

 
·         Τοποθετούμε σε ένα δίσκο ή πιάτο με αντικολλητικό χαρτί τις μπαλίτσες και τις βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να σφίξουν και να μην απλώσουν πολύ στο ψήσιμο.

·         Ψήνουμε τα μπισκότα μας, σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε προθερμασμένο φούρνο (αντιστάσεις) στους 180οC για 12-15 λεπτά, έως ότου δηλαδή πάρουν ελαφρώς χρώμα.
 
 

·         Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε τα μπισκότα μας να ρίξουν λίγο τη θερμοκρασία τους και όσο είναι ακόμα ζεστά, τα περνάμε απ’ όλες τις πλευρές σε ένα μπωλ με κρυσταλλική ζάχαρη. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, με την ζάχαρη να δίνει επιπλέον γλυκιά γεύση, κάνοντας τα πιο τραγανά.
 

·         Μόλις κρυώσουν, διαλέγουμε δύο ισομεγέθη μπισκοτάκια και με ένα κουταλάκι του γλυκού, τοποθετούμε στο κέντρο του ενός μικρή ποσότητα μαρμελάδας, εναποθέτοντας από πάνω το δεύτερο μπισκότο, ώστε να τα κάνουμε σάντουιτς.

 
 
ΤΑ ΠΤΙΦΟΥΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ!!!
 
 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο μού είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του site. Θα χαρώ να διαβάσω τις γνώμες, προτάσεις και παρατηρήσεις σας για τις συνταγές μου!